amnestyleiden@gmail.com

Amnesty Leiden actief rond Internationale Vrouwendag

Foto's: Gerard van der Veer

 

Zaterdag 5 maart en dinsdag 8 maart 2016 voerde Amnesty Leiden actie voor mensenrechten, in de Intratuin in Voorschoten en voor de uitgangen van station Leiden Centraal.

 

Zaterdagmiddag werd bezoekers gevraagd hun naam te verbinden aan groetenkaarten aan de Vrouwen van de Don, een vrouwenorganisatie in het zuiden van Rusland. Dinsdagmiddag ging het om Turks mensenrechtenadvocate Eren Keskin.

 

Lees meer...

Stop discriminatie van vrouwen in Egypte

 

Tijdens de Arabische Lente demonstreerden Egyptische vrouwen zij aan zij met mannen voor een betere toekomst. Velen van hen kregen het zwaar te verduren. Vrouwelijke demonstranten werden extra hard aangevallen, seksueel misbruikt en onderworpen aan ‘maagdelijkheidstests’. Sommigen dienden aanklachten in, maar agenten en militairen die zich schuldig maken aan een misdrijf belandden zelden in de cel.

 

 

 

Lees meer...

Steun voor vrijheid van beweging van Saudische vrouwen op Internationale Vrouwendag

 

  Foto's Myra Albersen

Op de koopavond van donderdag 8 maart 2012, Internationale Vrouwendag, heeft Amnesty Leiden actie gevoerd voor het recht van Saudische vrouwen auto te mogen rijden. In de Leidse binnenstad werden 400 kaartjes uitgedeeld aan het winkelend publiek. Op de kaartjes stond een oproep een supporttweet te sturen of een ondersteunende foto op een Facebookaccount te plaatsen.

 

Lees meer...

Actie voor vrouwenrechten in Mexico

 Foto's: Gerard van der Veer

 

Valentina Rosendo Cantú en Inés Fernández Ortega behoren tot de inheemse Me’phaa-gemeenschap in Mexico. Ze werden in 2002 verkracht door Mexicaanse militairen. Dit is helaas niet ongewoon. Wel ongewoon is dat Valentina en Inés het er niet bij lieten zitten en aangifte deden.

 

Lees meer...

Seks en vrouwenrechten centraal tijdens 8 maart-activiteiten Amnesty Leiden

 

Op 8 maart 2009, Internationale Vrouwendag, heeft Amnesty International de aftrap gegeven van de tweede campagne Stop geweld tegen vrouwen. Ook Amnesty Leiden was die dag actief. 

Op zondagmiddag 8 maart vroegen we het winkelend en flanerend publiek in de Leidse binnenstad enkele vrouwelijke mensenrechtenactivisten in Congo een hart onder de riem te steken door een bemoedigend woord op een ansichtkaart te schrijven.

 

Lees meer...

  • Laatste wijziging januari 2020.

  

Voer actie via je smartphone!

Wij op Social Media

FacebookTwitter

Onze activiteiten in vogelvlucht

In- en uitloggen vrijwilligers