amnestyleiden@gmail.com

A day in the life: demonstreren voor de Saudische ambassade en voor de Tweede Kamer

Vrijdag 17 april 2015 demonstreerde Amnesty International voor de 29e achtereenvolgende keer op vrijdag voor de Saudische ambassade in Den Haag. Geijverd wordt voor de vrijlating van blogger Raif Badawi en nu ook voor die van advocaat Waleed Abu al-Khair. Voor het eerst deed een Leids Amnesty-vrijwilliger, Gerard, mee. Hoe bevalt dat, vijf kwartier posten voor een deur? En: maak je nog wat mee?

 

Lees meer...

Leidse Amnesty-mensenrechtenwandeling officieel in gebruik genomen

  Foto's: Gerard van der Veer

 

Donderdag 12 juni 2012 is de Leidse Amnesty-mensenrechtenwandeling officieel in gebruik genomen. Dat gebeurde, na inleidende woorden van scheidend Amnesty Leiden-voorzitter Frits van Oosten, met de officiële overhandiging van een exemplaar van de route aan wethouder Strijk (o.a. Binnenstad en Cultuur) en een gezamenlijk afleggen van een gedeelte van het parcours. 

 

Lees meer...

5 broken cameras - Nederlands Palestina Komitee en Amnesty International in gesprek over Palestijnen

 

Op 19 maart 2013 vertoonde Movies That Matter in Scheltema Leiden de documentaire 5 broken cameras. Het was een bijzondere vertoning, georganiseerd door het Nederlands Palestina Komitee en Amnesty International.

 

 

Na afloop gingen Wim Lankamp, voorzitter van het Nederlands Palestina Komitee, en Ruth de Wijs, landenspecialist Israël/Bezette Palestijnse Gebieden van Amnesty International met elkaar en de zaal in gesprek over wat je vanuit Nederland kunt ondernemen voor Palestijnen. 

 

Het gesprek werd geleid door Anne de Jong, antropologe en universitair docent conflict studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij woonde twee jaar in Israël en de Palestijnse gebieden, gedurende haar promotie-onderzoek naar geweldloos verzet door Israëliers en Palestijnen.

 

Lees meer...

50 jaar Amnesty International in affiches

 

In de maanden mei en juni 2011 was de tentoonstelling “50 jaar Amnesty International in affiches” te zien in de Centrale Bibliotheek in de Nieuwstraat en het Kamerlingh Onnes Gebouw (KOG), Steenschuur 25. Aanleiding voor de tentoonstelling was het vijftigjarig bestaan van Amnesty International. 

 Foto's: Gerard van der Veer

 

Lees meer...

Ken Saro-Wiwa herdacht in Den Haag

Woensdag 10 november 2010, op de dag af vijftien jaar na de executie van de Nigeriaanse schrijver en mensenrechtenactivist Ken Saro-Wiwa, organiseerden acht mensenrechtenorganisaties en milieuorganisaties, waaronder Amnesty International, een herdenkingsactie op het Plein in Den Haag, in de nabijheid van het Tweede Kamergebouw.

 Foto's: Gerard van der Veer

 

Lees meer...

Eerste Amnesty Mensenrechtenwandeling geslaagd

Zondag 24 mei 2009 werd onder ideale weersomstandigheden door ruim zestig mensen een of meer etappes van een mensenrechtenwandeling van Den Haag naar Noordwijk afgelegd.

 

Onderweg werden handtekeningen verzameld voor de campagne Stop Geweld Tegen Vrouwen. In 'eindstation' Noordwijk voerde de lokale Amnesty-groep de hele dag handtekeningenactie. Een spetterend strandfeest bekroonde, na een slotmanifestatie, het geslaagde evenement.

 

Lees meer...

Fototentoonstelling 'Focus op Mensenrechten' (2008 - 2010)

 

Zaterdag 15 november 2008 openden Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International Nederland, en mevrouw Van Oortmerssen-Schutte, wethouder van Oegstgeest, de foto-expositie ‘Focus op Mensenrechten’ in Museum Volkenkunde Leiden.

 

In de volgepakte filmzaal van Museum Volkenkunde werden ook de prijswinnaars van de fotowedstrijd “Waaraan denk jij bij mensenrechten?!” bekendgemaakt.

 

In de leeftijdscategorie tot 12 jaar kreeg Leidenaar Wessel Stouten de wedstrijdbeker en bloemen overhandigd. Winnaar bij de volwassenen was Diederik de Klerk uit De Bilt.

 

De fototentoonstelling is tot midden 2010 te zien geweest.

 

Lees meer...

Doodstraf in de Leidse Schouwburg

 Foto's (gedeeltelijk): Gerard van der Veer

 

Op woensdag 30 september 2008 ging in de Leidse Schouwburg het toneelstuk Oog om Oog met o.a. Linda van Dyck en Victor Löw in première. Het stuk gaat over een ter dood veroordeelde in een Amerikaanse gevangenis. Omdat de afschaffing van de doodstraf een van de belangrijke doelstellingen van Amnesty is, hebben de producenten van het stuk nauw met Amnesty samengewerkt.

 

Lees meer...

  • Laatste wijziging mei 2022.

  

Direct online actie voeren!

Wij op Social Media

FacebookTwitter

Onze activiteiten in vogelvlucht

In- en uitloggen vrijwilligers