Sinds studiejaar 2014-2015 heeft de studentengroep een eigen website. Elk jaar verandert de studentengroep van samenstelling. Doorgaans verandert dan ook meteen wat men onderneemt. In studiejaar 2016-2017 communiceert de studentengroep vooral via Facebook. Wil je onderzoeken of de studentengroep wat voor je is, neem dan contact met ze op!
Foto van de studentengroep jaargang 2014-2015
Foto's: Gerard van der Veer
Donderdag 28 november 2013 vertoonde de Studentengroep van Amnesty Leiden in samenwerking met HIKMA, de studievereniging van studenten Midden-Oostenstudies en Islamologie, de documentaire Bread & Iron, in aanwezigheid van de maakster.
De film zorgt voor een schok der herkenning. Precies dezelfde geluiden als we in Nederland horen over arbeidsmigranten, ook daar vaak het werk verrichtend waarvoor Nederlanders de neus ophalen, ook daar vaak uitgebuit, gehuisvest onder erbarmelijke omstandigheden, precies die geluiden horen we in de film over Syriërs werkzaam in de bouw in Libanon.
Foto's: Gerard van der Veer
Maandag 12 augustus 2013 stond de studentengroep van Amnesty Leiden op de informatiemarkt van El Cid op de Vismarkt / Nieuwe Rijn
Eerstejaarsstudenten en voorbijgangers konden zich informeren over het werk van Amnesty International. Ook werd hen gevraagd een handtekening te zetten onder de petitie van de 'Ik schaam mij diep'-campagne. Amnesty International dringt er daarin bij staatssecretaris Fred Teeven op aan eindelijk een einde te maken aan de Nederlandse praktijk (uitgeprocedeerde) asielzoekers op te sluiten. Vijftig handtekeningen werden verzameld.
Maandag 13 mei 2013 organiseerde de studentengroep van Amnesty Leiden in de Oude Sterrewacht in de Kaiserstraat een gecombineerde lezing en schrijfactie voor en over de Colombiaanse San José de Apartadó vredesgemeenschap.
Donderdag 14 februari 2013 hield de studentengroep van Amnesty Leiden 's middags een schrijfactie voor de Palestijnse mensenrechtenactivist Bassem Tamimi.
Vrijdag 1 juni 2012 organiseerde de studentengroep in het Kamerlingh Onnesgebouw een bijeenkomst over de (mensenrechten)situatie in Tunesië.
Iedere oplettende burger heeft de afgelopen jaren kunnen volgen wat gebeurd is tijdens en na de opstanden in Tunesië, Egypte, Libië en Syrië. Jongeren hadden een belangrijk aandeel in het protest. De meningen verschillen over de betekenis van social media. In januari vertoonde Movies That Matter in Leiden nog de boeiende documentaire No more fear, over de woelige eerste maanden van de 'waardigheidsrevolte' in Tunesië.