amnestyleiden@gmail.com

Kom in actie op Internationale Vrouwendag 2020!

Vrouwennetwerk Leiden e.o. en Amnesty Leiden komen in actie voor Iraanse activiste


Op zondag 8 maart, Internationale Vrouwendag, zet Amnesty International zich in voor de Iraanse vrouwenrechtenactiviste Saba Kordafshari. Zij kreeg 24 jaar gevangenisstraf omdat ze actievoerde tegen het verplicht dragen van een hoofddoek. Op en rond 8 maart zamelt Amnesty International handtekeningen in om het Iraanse hoofd van de rechterlijke macht op te roepen Saba Kordafshari onmiddellijk vrij te laten.


Handtekeningen verzamelen en een Workshop Mensenrechten dialoog. 

Ook Amnesty Leiden doet mee aan de actie voor de 22-jarige Saba uit Iran. 

Het Vrouwennetwerk Leiden e.o.  viert Internationale Vrouwendag op zondag 8 maart van 13.00- 18.00 in BplusC , Locatie Het Volkshuis. 

Er is een uitgebreid programma: www.vrouwennetwerkleiden.nl 

Amnesty Leiden geeft een workshop Mensenrechten dialoog en er worden handtekeningen

verzameld voor Saba Kordafshari.  


Vrouwendag 2020


Saba’s strijd tegen de verplichte hoofddoek

Saba Kordafshari voerde actie tegen de verplichting om in Iran een hoofddoek te dragen. Op 1 juni 2019 werd ze door elf agenten in burger opgepakt. Na een zeer oneerlijk proces werd ze tot 24 jaar cel veroordeeld, waarvan ze 15 jaar moet uitzitten. Saba wordt onder meer beschuldigd van het ‘aanzetten tot en faciliteren van corruptie en prostitutie’ omdat ze anderen zou hebben aangemoedigd hun hoofddoek af te doen. 


Saba strijdt voor het recht om zelf te bepalen wat je draagt. Door het niet dragen van een hoofddoek strafbaar te stellen, worden vrouwen in Iran gediscrimineerd. Wetten die de hoofddoek verplichten zijn in strijd met het recht op vrije meningsuiting en het recht op gelijke rechten voor iedereen.


Saba Kordafshari

 

  • Laatste wijziging oktober 2021.

  

Voer actie via je smartphone!

Wij op Social Media

FacebookTwitter

Onze activiteiten in vogelvlucht

In- en uitloggen vrijwilligers