Amnesty Leiden
amnestyleiden@gmail.com

Op zondag 5 mei 2019 vierde Amnesty Leiden Bevrijdingsdag op de braderie in de Doezastraat / Herenstraat. Op een frisse maar zonnige dag waren vrijwilligers van Amnesty Leiden van 9:30 tot 17:30 u te vinden in een stand. Hier konden braderiebezoekers een Amnesty-petitie ondertekenen voor dertien Poolse vrouwen die terechtstaan omdat ze een spandoek omhooghielden tijdens de viering van de Poolse Onafhankelijkheidsdag in 2017.

 

Ook konden belangstellenden meedoen aan een mensenrechtenquiz op een rad van fortuin, waarbij mooie prijzen waren te winnen. Verschillende winkeliers hadden prijzen gesponsord. Amnesty-vrijwilliger Helga Schuler: “Er doen veel kinderen mee aan de quiz en er komen veel mensen kijken bij onze stand.”

 

5mei19_04.jpg

 

Aan het einde van de dag is de eindstand van het aantal in Leiden opgehaalde handtekeningen voor de Amnesty-petitie: 310.

In en rond de stand, aan Amnesty Leiden aangeboden door Ondernemersvereniging HerenDoeza, gaf een team van vrijwilligers informatie over de verschillende mogelijkheden om je voor Amnesty en mensenrechten in te zetten. Zij gaven aan het belangrijk te vinden om aandacht te vragen voor de activiteiten van Amnesty in Nederland en wereldwijd.

 

Amnesty-vrijwilliger Sandra van Delft: “Ik kan niet tegen onrechtvaardigheid. Ik ben blij dat ik iets kan bijdragen aan Amnesty, door te zorgen dat mensen van de Amnesty-activiteiten op de hoogte raken.” Helga Schuler: “  Ik vind het belangrijk dat mensen zien dat Amnesty er is. Er is ontzettend veel onrecht. Daartegen moet gestreden worden. Dus ik ben heel blij dat mensen de petitie gaan tekenen.”

 

Wil je meer weten over Amnesty en over de mogelijkheden om je vrijwillig in te zetten? Bezoek dan de website https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/amnesty-bij-jou-de-buurt