Amnesty Leiden
amnestyleiden@gmail.com

Amnesty Write for Rights 2020 in Leiden

 

Ondanks corona toch actief aan het schrijven? Ja doe mee !!

 

Ieder jaar omstreeks10 december organiseert Amnesty International de Write for Rights actie. Wereldwijd. Elk jaar worden er 10 personen/groepen geselecteerd die op deze manier extra aandacht krijgen. Deze stapels brieven en kaarten zijn van enorme waarde. Mensen voelen zich gesteund en regelmatig komen mensen vrij.

 

Rond de Dag van Rechten van de Mens is het traditioneel gebruikelijk dat wij in Leiden een grote schrijfactie organiseren. Helaas zal Write for Rights vanwege COVID-19 er dit jaar anders uit moeten zien. Geen gezamenlijke fysieke schrijfacties op locatie.

 

Daarom presenteren we een coronaproof alternatief en wel een: 

 

digitaal event via Zoom op 10 december vanaf 16.30 uur en een live stream van 17 tot 19 uur.

 

Iedereen schrijft veilig thuis, met thee, koffie of een glaasje, in onderlinge saamhorigheid, terwijl u kijkt en luistert naar muziek en verhalen, geïnspireerd door de mensen voor wie we dit jaar schrijven.

In samenwerking met de studenten uit de Amnesty International Student Group Leiden en ELSA Leiden wordt het een gevarieerd online programma voor Leiden en Leiderdorp. Kijk mee naar onze live stream op YouTube, klik 

hier

Je kan ook meekijken én meedoen met onze groep via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Laat je zien, vertel en luister waarom we blijven schrijven. Doe mee aan de pubquiz!

Geef het door als je met ons mee wil doen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

We hebben hier hard aan gewerkt maar dit is de eerste keer in deze vorm, volg ons voor de laatste info ook op Facebook https://www.facebook.com/amnestyleiden

 

Wij nodigen u van harte uit om elkaar te ontmoeten in Zoom en zo in gezamenlijkheid te schrijven. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. onder vermelding van het e-mailadres waarop u nadere informatie over toegang tot Zoom wilt ontvangen.

 

Als u niet aan de zoom kan deelnemen zijn er alternatieve mogelijkheden om te schrijven voor Write for Rights: 

  1. Via de site van Amnesty Nederland kunt u digitaal schrijven voor deze 10 mensen/groepen, zie ook https://www.amnesty.nl/write-for-rights.

  2. Amnesty Amsterdam heeft individuele schrijfpakketten ontwikkeld. Deze schrijfpakketten zijn aan te vragen in Amsterdam, zolang de voorraad strekt, via https://www.amnesty.nl/organiseren/over-write-for-rights

  3. In de hal van de Centrale Bibliotheek/BplusC (Nieuwstraat 4) en bij De Bakkerij (Oude Rijn 44b) ligt een aantal schrijfpakketjes. Zolang de voorraad strekt kunt u daar een schrijfpakket ophalen van 1-10 december.

 U kunt de brieven inleveren bij De Bakkerij dagelijks tussen 10-16 uur of op donderdagmiddag 10 december vanaf 13.30 uur bij de Romanuszaal van de Hartebrugkerk (poortje in de muur Lange Mare 79). U kunt ons mailen voor meer informatie of als de pakketjes op zijn, en ook voor een adres in uw eigen buurt waar brieven en kaartjes ingeleverd kunnen worden.

Downloaden van een digitaal schrijfpakket kan ook, download hier.

  

Wij hopen, dat u -ondanks de huidige omstandigheden- met ons mee wilt schrijven!!!

 

Voor wie schrijven we? Bekijk de cases op: https://www.amnesty.nl/write-for-rights/

of via Instagram  https://linktr.ee/amnestynl 

 

Mogen wij u vragen om een bijdrage in de portokosten van 2 euro? Uiteraard is iedere bijdrage welkom. Rekeningnummer NL56 TRIO 0197 6997 74 ten name van Amnesty Leiden Leiderdorp.

 

Write-for-Rights 2020