Amnesty Leiden
amnestyleiden@gmail.com

Amnesty schrijfactie voor jongeren tijdens Write for Rights - 7 december 2019

 

Ieder jaar grijpen honderdduizenden mensen wereldwijd rond 10 december (de Internationale Dag van de Rechten van de Mens) hun pen om brieven te schrijven. Ze schrijven naar presidenten, ministers en gouverneurs. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die onterecht gevangenzitten, worden gemarteld, gediscrimineerd of bedreigd.

 

 

Tijdens de Write for Rights 2019 besteedt Amnesty International speciale aandacht aan kinderen en jongeren.  Amnesty International voert actie voor tien jongeren uit Canada, China, de Filippijnen, Nigeria, Zuid-Soedan, Mexico, Iran, Griekenland, Wit-Rusland en Egypte.

 

Ook Amnesty Leiden schrijft!

 

op zaterdag 7 december van 10.00 tot 16.30

in BplusC centrale bibliotheek

Nieuwstraat 4, Leiden

 

Marleen Damen, wethouder gezondheid, jeugdzorg & welzijn, zal rond 11.00 de schrijfactie officieel starten   

 

Prof. Mr Egbert Myjer, oud-rechter in het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zal rond 14.00 vertellen over mensenrechten en Amnesty International.

 

 

Liesbeth

 

 

De brieven zijn een oproep aan betreffende regeringen en ambassades om de Universele Verklaring van de Mensenrechten (UVRM) na te leven. Je krijgt een beschrijving van de situatie van die personen en er zijn voorbeeldbrieven.

Ook kun je een groetenkaartje sturen naar mensenrechten activisten die wel een hartverwarmend berichtje kunnen gebruiken. Voorbeeldbrieven, kaarten en pennen liggen voor je klaar!

 

 

Kom in actie en schrijf mee!

Neem voor meer informatie contact op met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bekijk de 10 cases op writeforrights.nl 

 

 https://www.facebook.com/events/2571504523136343/ 

 

Flyer