Amnesty Leiden
amnestyleiden@gmail.com

Boekpresentatie 'De vrijheid wordt duur betaald' van Leyla en Arif Yunus

Woensdag 18 januari 2024

Op donderdag 18 januari hielden Leyla en Arif Yunus een presentatie over hun boek 'De vrijheid wordt duur betaald'. Deze Leidenaars vertellen in hun boek o.a. wat hun overkomen is en hoe dat doorwerkt in de huidige samenleving. 

Vanaf hun studententijd hebben Leyla en Arif Yunus de mensenrechten in hun land Azerbeidzjan met veel moed verdedigd. Deze moed en deze houding kende ook een hoge prijs: ze werden vernederd, gemarteld en opgesloten in een cel. Dat brak hun overtuiging en vechtlust echter niet en ze bleven zich onverminderd inzetten voor vrijheid en democratie in hun land.

Het boek De vrijheid wordt duur betaald is het verhaal van hun leven en hun strijd. Tegelijkertijd is het een levend  document  over onrecht en ongelijkheid in een land dat zich laat voorstaan modern en democratisch te zijn maar hardvochtig en wreed naar haar eigen politieke gevangenen is.

Het eerste exemplaar werd aan Tweede Kamerlid Mevr. Kati Piri overhandigd. Mevr. Piri heeft samen met vele anderen geijverd om Leyla en Arif te bevrijden. In 2019 is het boek in het Engels uitgegeven.

Het boek is nu ook in het Nederlands vertaald en te koop in diverse boekhandels of te bestellen via www.gopher.nl/shop/title.asp?id=14241#.
Vertaald vanuit het Engels: Yvonne Schaap
Redacteuren: Eduard Nazarski en Ineke Slob

Lees ook over Leyla en Arif in Amnesty's mensenrechten magazine "Wordt Vervolgd": 

www.amnesty.nl/wordt-vervolgd/arif-yunus-in-de-cel-ontstond-het-idee-voor-het-boek

20240125 Yunus01

 V.l.n.r. Eduard Nazarski, Arif Yunus, Leyla Yunus en Yvonne Schaap.

 20240125 Yunus02

 Vertaling en Engelse uitgave