Amnesty Leiden
amnestyleiden@gmail.com

Een heuglijke tijding: donderdag 14 maart 2013 heeft de scholengroep van Amnesty Leiden de 2.000ste Leidse leerling dit schooljaar bereikt. Nooit eerder was dit het geval. In het volledige schooljaar 2011-2012 verzorgde Amnesty Leiden mensenrechtenonderwijs voor 1777 leerlingen.

 

 

De grens van 2000 werd gepasseerd tijdens de laatste van drie lessen op de St. Josephschool, gegeven door Amnesty-educatiemedewerker Suzanne Meijer, deze dag in touw samen met Philip Unger, al jaren bezielend coördinator van de scholengroep. Thema van de lessen was kinderarbeid, behandeld in samenhang met het (mensen)recht op onderwijs. Onder andere zagen de kinderen een filmpje over Zara, een Turks meisje van 11 jaar, dat liever op school zou zitten dan te moeten werken.

 

 

Ter viering van het bereiken van de mijlpaal kregen de leerlingen een Amnesty-kaars, met een uitleg van het Amnesty-logo, een Amnesty-sticker en een kinderrechtenpaspoort

 

 

 

De les was in één opzicht ongewoon: ter gelegenheid van het bereiken van de mijlpaal waren schrijvende pers en Unity TV, lokale tv-zender, aanwezig. Dus de kinderen kregen meteen een proefondervindelijke mediatraining!