amnestywgleiden@gmail.com

Vacature vaardig en/of creatief organisator

Collage van foto's van de Syrië-actie op 31 mei 2014Syrië-actie op het Stadhuisplein, 2014

 

Onze huidige activiteiten

Sinds 2016 organiseren we in Leiden jaarlijks drie/vier vaste activiteiten en één eigen/nieuwe. Dat hangt samen met onze begrensde menskracht. Met meer organisatoren kunnen we meer realiseren. Een organisator is iemand die graag vormgeeft aan activiteiten, plezier heeft in het proces van uitwerking van idee naar werkelijkheid.

 

Ervaren vrijwilligers ondersteunen je desgewenst bij het bedenken of uitwerken van een idee, temperen al te hemelbestormende plannen of jutten juist op om onbeschaamder te dromen.

 

Je kunt een eigen plan bedenken. Vaak ben je het meest effectief als je in Leiden een lopende campagne van Amnesty International Nederland vormgeeft. Immers, die campagne wordt op dat moment ook in andere steden in Nederland uitgevoerd en samen sta je sterker. Binnen die randvoorwaarde heb je nog steeds veel vrijheid voor een eigen invulling.

 

Vaste activiteiten

  • De 5 mei actie
  • Kerstverkoop van artikelen in de bibliotheek en enkele kerken (november-december, de opbrengst gaat naar Amnesty International)
  • De Schrijfmarathon op of rond 10 december

Ook organiseren we elk jaar de collecte voor Amnesty International in maart.

 

Nieuwe activiteit

In het jaar 2016-2017 is ons doel om een geregelde schrijfavond in een Leidse gelegenheid te organiseren. Daarna moet die activiteit beoogd doorlopen als vaste activiteit, zodat wij tijd en menskracht vrijmaken voor het bedenken en uitvoeren van weer een nieuwe 'eigen activiteit'. Die kan ook eenmalig zijn, bijvoorbeeld aansluiten op een onderwerp dat maatschappelijk de gemoederen beroert. Ook daaraan kun je meehelpen.

 

Functie-eisen: creatief en/of slagvaardig

Als organisator draai je mee of bent trekker van een klein team dat een bepaalde activiteit organiseert. Iets organiseren vergt (veel) meer tijd dan betrokken zijn bij de uitvoering. Aan de pluszijde kan het ook veel meer genoegen geven. Vereist zijn creativiteit, lef, doorzettingsvermogen en vermogen om samen te werken. Vaak is de opgave: hoe vertaal ik de serieuze Amnesty-campagneboodschap in een vorm die mensen aanspreekt of raakt. 


Meedoen of informatie inwinnen
Wil je informatie inwinnen of in een gesprek verkennen of dit bij je past, stuur dan een mail naar Job Surie, onze vrijwilligerscoördinator. Hij is te bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hetzelfde geldt wanneer je je direct wilt aanmelden. Neem in je mail het volgende op:

  • Je motivatie om je in te zetten voor Amnesty International
  • Eventuele werkzaamheden die je goed afgaan of waarin je je wilt bekwamen. Je mag het ook nog niet weten!
  • Je contactgegevens: naam, emailadres, telefoonnummer

Job neemt snel contact met je op!

 

Dank voor je interesse!

  • Laatste wijziging april 2018.

  

Voer actie via je smartphone!

Wij op Social Media

FacebookTwitter

Onze activiteiten in vogelvlucht

In- en uitloggen vrijwilligers