amnestyleiden@gmail.com

Amnesty Leiden met stand op Bevrijdingsdagbraderie: veel belangstelling en 310 handtekeningen

Op zondag 5 mei 2019 vierde Amnesty Leiden Bevrijdingsdag op de braderie in de Doezastraat / Herenstraat. Op een frisse maar zonnige dag waren vrijwilligers van Amnesty Leiden van 9:30 tot 17:30 u te vinden in een stand. Hier konden braderiebezoekers een Amnesty-petitie ondertekenen voor dertien Poolse vrouwen die terechtstaan omdat ze een spandoek omhooghielden tijdens de viering van de Poolse Onafhankelijkheidsdag in 2017.

 

Ook konden belangstellenden meedoen aan een mensenrechtenquiz op een rad van fortuin, waarbij mooie prijzen waren te winnen. Verschillende winkeliers hadden prijzen gesponsord. Amnesty-vrijwilliger Helga Schuler: “Er doen veel kinderen mee aan de quiz en er komen veel mensen kijken bij onze stand.”

 

5mei19_04.jpg

 

Aan het einde van de dag is de eindstand van het aantal in Leiden opgehaalde handtekeningen voor de Amnesty-petitie: 310.

In en rond de stand, aan Amnesty Leiden aangeboden door Ondernemersvereniging HerenDoeza, gaf een team van vrijwilligers informatie over de verschillende mogelijkheden om je voor Amnesty en mensenrechten in te zetten. Zij gaven aan het belangrijk te vinden om aandacht te vragen voor de activiteiten van Amnesty in Nederland en wereldwijd.

 

Amnesty-vrijwilliger Sandra van Delft: “Ik kan niet tegen onrechtvaardigheid. Ik ben blij dat ik iets kan bijdragen aan Amnesty, door te zorgen dat mensen van de Amnesty-activiteiten op de hoogte raken.” Helga Schuler: “  Ik vind het belangrijk dat mensen zien dat Amnesty er is. Er is ontzettend veel onrecht. Daartegen moet gestreden worden. Dus ik ben heel blij dat mensen de petitie gaan tekenen.”

 

Wil je meer weten over Amnesty en over de mogelijkheden om je vrijwillig in te zetten? Bezoek dan de website https://www.amnesty.nl/kom-in-actie/amnesty-bij-jou-de-buurt 

Amnesty Leiden voert 3x actie op Werfpop

 Foto's: Gerard van der Veer

 

Zondag 20 juli 2014 heeft Amnesty Leiden op Werfpop op drie manieren aandacht gevraagd voor actuele mensenrechtenschendingen. Op zijn meest algemeen werd festivalbezoekers gevraagd lid te worden van Amnesty's Urgent Action Network. Na het uploaden van een app ontvang je per sms bericht over nieuwe bliksemacties voor een gewetensgevangene of mensenrechtenactivist in acuut gevaar. Je kunt dan digitaal je handtekening zetten onder een noodoproep. Hier meer info. We verspreidden behoorlijk wat flyers.

 

Lees meer...

Steun voor strijd tegen seksueel geweld in Congo

 

Bezoekers van Werfpop betuigden 12 juli 2009 massaal hun steun aan Justine Masika Bihamba en andere Congolese mensenrechtenactivisten. Deze vrouwen komen op voor de duizenden vrouwen in Oost-Congo die, nu al vele jaren, lijden onder uiterst gewelddadig seksueel geweld. Na de ondergane ellende worden ze vaak ook nog door hun familie verstoten1.

 

 Foto's: Gerard van der Veer

 

Lees meer...

  • Laatste wijziging mei 2022.

  

Direct online actie voeren!

Wij op Social Media

FacebookTwitter

Onze activiteiten in vogelvlucht

In- en uitloggen vrijwilligers