amnestyleiden@gmail.com

10 decemberactie 2009: olievervuiling in Nigeria

 

 Foto's: Arie Raaphorst

 

‘Poets de olievlekken weg!’ riep Amnesty International heel Nederland op tijdens 10 december 2009, Dag van de Mensenrechten. Amnesty Leiden voerde die dag actie voor station Leiden Centraal.


De olievlekken verwijzen naar de mensenrechtenschendingen in de Nigerdelta als gevolg van de oliewinning. Voorbijgangers konden de vlekken van een kraskaart afkrabben, waarna de verzwegen waarheid over de situatie zichtbaar werd. Vervolgens kon men een petitie ondertekenen. In totaal zijn deze avond 250 handtekeningen opgehaald.

 

 

 

Naast de actie voor Leiden Centraal verspreidden enkele Amnesty-vrijwilligers op 10 december Amnesty-kaartjes in diverse restaurants in Leiden. Op de tafeltjes verbreidden ze een ondersteunende boodschap aan het Leidse publiek.

 

  

 

Van december 2009 tot eind januari 2010 was verder in de Centrale Bibliotheek (Nieuwstraat 4, Leiden) een fototentoonstelling van topfotograaf Kadir van Lohuizen te bekijken. Van Lohuizen bracht voor Amnesty International de gevolgen van de olievervuiling in de Nigerdelta in kaart. Daarnaast was een selectie boeken over mensenrechten uitgestald, had Amnesty Leiden een vitrinekast ingericht met informatie over Amnesty International en was in de voormalige krantenzaal een korte video over de campagne te bekijken.

  • Laatste wijziging november 2021.

  

Voer actie via je smartphone!

Wij op Social Media

FacebookTwitter

Onze activiteiten in vogelvlucht

In- en uitloggen vrijwilligers