amnestyleiden@gmail.com

Mensenrechten en zorg, welzijn, werk en inkomen

Woensdag 10 december 2014, Internationale Dag van de Mensenrechten, organiseerde Amnesty Leiden een schrijfmarathon in het Leids stadhuis. Maar dat was niet het enige. Ook opende die dag een fototentoonstelling over hoe mensenrechten het werkterrein van de gemeente doorkruisen. De tentoonstelling is te zien geweest tot half januari 2015.

 

Lees meer...

Mensenrechten bij ons thuis

 

 Foto's: Myra Albersen

 

"Waar beginnen de mensenrechten? Op kleine plaatsen, dicht bij huis. Die plekken zijn de wereld van individuele mensen; de buurt waarin hij woont; de school die hij bezoekt; de fabriek, boerderij of kantoren waar hij werkt, het land waar zij asiel zoekt. Als deze rechten daar geen betekenis hebben, hebben ze weinig betekenis ergens anders",

 

aldus een iets aangevuld citaat van Eleanor Roosevelt uit haar speech bij het tienjarig bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Zaterdag 10 november 2012 vroeg Amnesty Leiden aandacht voor de mensenrechten in eigen land, Nederland.

 

Lees meer...

Amnesty bevraagt banken op hun mensenrechtenbeleid

Rabobank Foto: Gerard van der Veer

 

Dinsdag 15 februari 2011 heeft Amnesty Leiden het rapport Nederlandse banken en mensenrechten: de praktijk aangeboden aan de Leidse vestigingen van de Rabobank en ING. Later in de maand namen de Leidse filialen van SNS en ABN Amro het rapport in ontvangst. Van Lanschot Bankiers was niet beschikbaar om het rapport in ontvangst te nemen.

 

Lees meer...

Aandacht voor homofobie tijdens Leidse Marathon

 

 

 

Op 17 mei 2009 hebben COC Leiden en Amnesty International tijdens de Leidse Marathon gezamenlijk actie gevoerd tegen homoangst en homohaat en daaruit voortvloeiende discriminatie en geweld. Toevallig vond de marathon dit jaar plaats op IDAHO, de Internationale Dag tegen Homofobie. De verwikkelingen rond de Baltic Pride en het uiteenslaan van een homodemonstratie in Moskou de dag tevoren onderstreepten de actualiteit van dit thema.

 

Lees meer...

  • Laatste wijziging mei 2022.

  

Direct online actie voeren!

Wij op Social Media

FacebookTwitter

Onze activiteiten in vogelvlucht

In- en uitloggen vrijwilligers