Amnesty Leiden
amnestyleiden@gmail.com

Uitnodiging: onthulling Orange Social Sofa

Vrijdag 25 november 2022 | 16:30

 alt=

Op het Kooiplein, tegenover de Primera, komt een kleurige stenen bank te staan, een Orange Social Sofa. Deze fleurt niet alleen het plein op maar brengt ook een belangrijke boodschap: Stop geweld tegen vrouwen en meisjes!

De bank wordt feestelijk onthuld door wethouder Abdelhaq Jermoumi op vrijdagmiddag 25 november om half 5. Die datum is niet toevallig gekozen: het is de eerste dag van Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen. 

U bent van harte welkom bij de onthulling!

Vanaf 4 uur is er koffie/thee/chocolademelk met een Orange the World-koekje. Na de onthulling zal de moskee op het plein oranje verlicht worden.

De Orange Social Sofa is gerealiseerd door Soroptimistclub Leiden Aurora met medewerking van Huis van de Buurt de Kooi en financiële ondersteuning van Fonds1818, het H.L. DruckerFonds, het WOZ-Fonds en de gemeente Leiden.

Amnesty zal later die dag aanwezig zijn in het stadhuis waar vanaf 19:30 allerlei activiteiten zijn voor de start van Orange the World.

Orange the World 2022 - Wat doet Leiden? Leiden kleurt oranje!

Het thema van 2022 is:

Preventie: iedereen kan helpen geweld te voorkomen!
In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken.

Zeg ook NEE tegen geweld tegen vrouwen en meisjes Dit kan ook door het ondertekenen van de #medestanderpledge     

Voor meer activiteiten tot 25 december: kijk ook op soroptimist.nl/leiden wat er gebeurt en hoe je mee kan doen.

 alt=