Jaarlijkse Amnesty-collecte in Leiden haalt ruim 21.000 euro op

 Twee foto's. Links: Broer kijkt geïmponeerd naar zijn zus die, al even onder de indruk, de gezinsdonatie in de Amnesty-collectebus deponeert. Rechts: jeugdige collectant Wouter met zijn moeder Sylvia Foto's collecteren: Gerard van der Veer, foto's tellingen: Marga Groothuis en Madelief Landwier

 

Van zondag 5 tot en met zaterdag 11 maart 2017 werd door heel Nederland gecollecteerd voor Amnesty International. In Leiden haalden onze 200 collectanten 21.212 euro op, in heel Nederland werd bijna 1,4 miljoen euro bijeengebracht. Alle collectanten en gevers bedankt!

 

Maandag 6 maart volgde onze webredacteur Rosalien van der Poel, een van de vijf Leidse collectecoördinatoren, maar ook actief als collectante, tijdens haar ronde door de Merenwijk. Vooraf lichtte Rosalien toe hoe de collecte in Leiden is georganiseerd (zie video beneden).

 

Na de collecte werden op twee momenten de verzegelde bussen ingezameld en de inhoud geteld. Tijdens de telling in de Merenwijk maakte onze medewerkster Marga foto's en vroeg onder andere twee jeugdige collectanten naar hun ervaringen.

 

Wouter (12 jaar): “Samen met mijn moeder heb ik 122,62 euro opgehaald. Ik vond het heel leuk om te doen. Je helpt er mensen mee in andere landen.”

 

Amélie Swen (10 jaar), die ook samen met haar moeder collecteerde: “Het was leuk om mee te doen, maar ook vermoeiend af en toe. Het leukste is als mensen een hele hand met kleingeld erin doen.”

 

In de Merenwijk haalden de dertig collectanten 3142 euro op maar in heel Leiden verzamelden de 203 collectanten dus 21.212 euro. Een geweldig bedrag, waarmee het werk van Amnesty International weer een beetje langer mogelijk wordt gemaakt!

 

Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde. 

 

Alle 203 collectanten bedankt voor hun inzet en de gulle gevers voor hun financiële bijdrage!

 

Op pad Jongeman doneert aan de deur 

Oudere vrouw doneert aan de deur 

En verder! Collectant, gefotografeerd tijdens het tellen van zijn collectebusinhoud in de Regenboogkerk op 13 maart

Collage van zes collectanten, foto'sgemaakt tijdens het inleveren van hun bus op 17 maart, bij de telavond in de Studentenecclesia

Tellen van de businhoud gebeurt via een telmachine, die munten naar soort verdeelt en ook bankbiljetten herkent. Op een telbriefje (mevrouw links) krijgt elke collectant zijn/haar resultaat te horen Hoofd collectecoördinator Albert Degens telde alles in een complexe Excelsheet bij elkaar op

Studentenecclesia aan het Rapenburg, waar de tweede telavond plaatsvond