amnestywgleiden@gmail.com

Vacature gastdocent mensenrechten

Foto's van een les over kinderarbeid respectievelijk vluchtelingen, voor hoger beroepsonderwijs respectievelijk basisschool

 

De scholengroep van Amnesty Leiden zoekt gastdocenten voor het komende schooljaar (2017-2018).

 

Gastdocent mensenrechten

Als gastdocent breng je, namens Amnesty International, kinderen en jongeren kennis bij over mensen- en kinderrechten. Je draagt actief bij aan bewustwording van leerlingen en je leert ze op te komen voor hun eigen en andermans rechten. Ook ben je het visitekaartje van Amnesty International.

 

In Leiden is al diverse jaren een groep gastdocenten van Amnesty International actief. We geven les op basisscholen, middelbare scholen en op MBO’s. We stemmen de te geven gastlessen af met de scholen en we bereiden samen het lesaanbod voor. Wij doen dit op vrijwillige basis, zonder onkostenvergoeding, maar vinden zelf dat wij enorm veel terug krijgen van de interactie met jongeren over een onderwerp dat ons nauw aan het hart ligt.

 

Is je interesse gewekt? Wij zijn op zoek naar de volgende persoon:

 

  • Je hebt belangstelling voor het onderwijs en lesgeven en je wilt zelf een actieve bijdrage leveren aan mensenrechteneducatie. Je vindt dat dit een belangrijk onderdeel vormt van het onderwijsaanbod op basis- en middelbare scholen en op het MBO.
  • Je vindt het een leuke uitdaging om voor en samen met een groep jongeren (leeftijd tussen de 10 en 25 jaar) het belang van mensenrechten voor henzelf en voor de samenleving te onderzoeken en te bespreken.
  • Ervaring met het geven van lessen is prettig, maar niet noodzakelijk, er moet wel enige ervaring en enthousiasme zijn om aan een groep mensen iets te vertellen/over te dragen.
  • Je bent bereid om via Amnesty International een tweedaagse scholing mensenrechteneducatie te volgen.
  • Je bent bereid je inhoudelijk te verdiepen in een aantal toepasselijke onderwerpen en thema’s die gerelateerd zijn aan mensenrechten om zo inhoudelijk voldoende onderbouwd lessen te kunnen geven of projecten te kunnen begeleiden.
  • Je bent het komende schooljaar minimaal 2 dagdelen per week beschikbaar (overdag, onder schooltijd) voor het geven van gastlessen. Dit mag, maar hoeft niet op vaste dagen te zijn, flexibiliteit stellen we juist op prijs.
  • Je bent in staat om tenminste het komende schooljaar (2017-2018) meerdere gastlessen te geven op basisscholen, middelbare scholen of MBO's.
  • Je bent bereid om eenmaal per zes-acht weken deel te nemen aan vergaderingen van de scholengroep (in principe maandagavond).
  • Je woont of werkt in Leiden. Woon je niet in of op fietsafstand van Leiden, dan is het beter om direct contact op te nemen met het educatieteam van Amnesty International Nederland, zodat zij je contact kunnen brengen met gastdocenten in je directe omgeving 

Voor meer informatie:

Bekijk de site Amnesty op School of neem contact op met Gerdien Raap (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), coördinator van de Leidse scholengroep. 

  • Laatste wijziging juli 2017.

  

Voer actie via je smartphone!

Wij op Social Media

FacebookTwitter

Onze activiteiten in vogelvlucht

In- en uitloggen vrijwilligers